Lezzetli & Pratik
Birbirinden lezzetli ve pratik tarif önerileri
Reçelli Sunumlar
Kalplerde iz bırakan bu eşsiz lezzetlerin buluştuğu ,
" sizlerden gelen" tarif ve önerilerden bazılarına göz atın...
Tarif Yolla
Siz de reçellerimizle hazırladığınız tariflerinizin,
sosyal medya sayfamızda yer almasınını ister misiniz ?
O zaman hazırladığınız tarifleri, reçel görsellerimizi de içeren
birkaç fotoğraf ile birlikte instagram sayfamızdan bize gönderin.
" sizlerden gelen" tarif ve önerilerde yayınlayalım.
Reçelli Tarifler
ANNE Reçel ve Marmelatları ile hazırlanmış birbirinden değişik ve lezzetli tarifler...

Yaban Mersinli Pankek
Pankek bizim kültürümüzde akıtma ya da krep olarak bilinen hamur işinin biraz daha kalını ve kahvaltıların yıldızıdır. Küçük, büyük herkesin severek yediği, peynirli, zeytin ezmeli tuzlu, çikolata kremalı ve meyveli yapılabileceği gibi reçelli çeşitlerini de aynı tarifle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Kahvaltılık pratik tarif aradığınızda yapımı çok zahmetli olmayan bu pankekleri deneyebilirsiniz.
Malzemeler
* 2 yumurta * 1,5 su bardağı un * 1 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı şeker * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * Sıvı yağ (kızartmak için)
Üzerine:
ANNE Yaban Mersini Reçeli
Pankek Tarifi Hazırlanması
Şekerle yumurta bir kapta çırpılır. Un, vanilya, süt, kabartma tozu eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Kek hamurundan daha koyu kıvamda hazırlanır. Kızgın yapışmayan bir tavada bir kaşık dökülerek tavanın içerisinde yayılması beklenir ve altı üstü kızartılarak pişirilir. Üzerine reçel çeşitlerimizden Yaban Mersini dökülerek servis edilir.
Dilerseniz aynı tarifi diğer reçel çeşitlerimizle de deneyebilirsiniz.

Peynirli Reçelli Lokma
Kabul edin kaşar peyniri ve reçel garip gelse de enfes yakışan ikililerden. Bir de hafif ılık çıtır çıtır hamurun içine hapsettiğimizi bir düşünün...
Malzemeler
* 1 SB kızılcık marmelatı ya da dilediğiniz bir meyvenin reçeli * 1 yumurta * 4 yaprak milföy hamuru * 1/2 SB kaşar peyniri
Hazırlanması
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Daha sonra eğer reçel kullanıyorsanız reçelleri blenderdan geçirin. Sonrasında milföyü açın ve küçük kurabiye kesici ile kesin. Sonrasında içlerine minik bir parça peynir ve 1/2 TK reçel ya da marmelat ekleyip üzerine aynı büyüklükte bir parça koyup. Kenarlarını çatalla birleştirip üzerine yumurta sürün. 12-15 dakika pişirin.

Ahududulu Milföy
Kırmızı meyveleri ve reçellerini sevmeyen yoktur. Ahududunun ise aralarında ayrı bir yeri var. Ahududuların hafif mayhoş tadı ile milföyleri birleştirerek pratik bir ikramlık hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
* 4 adet milföy hamuru * 4 YK Un (milföyleri açarken kullanmak için)
* 150gr ahududu reçeli
Pankek Tarifi Hazırlanması:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Milföyleriniz oda sıcaklığındayken üstlerine çok az un serperek oklava yardımı ile açın. Daha sonra açtığınız milföy hamurunun içersine ahududu reçelinden sürüp iki kenarından rulo yapın ve 1-2 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra dilimleyip tepsiye dizin ve üzerine esmer şeker serpin. 12-15 dk pişirin.

Reçelli Kurabiye
Mavi haşhaşın çıtırları ile birlikte, kurabiye ve reçelin muhteşem uyumu...
Malzemeler
* 1 paket tereyağı * 2 çay bardağı sıvı yağ * 2 yumurta * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya
* 1 su bardağı şeker * Alabildiği kadar un * Mavi haşhaş
Üzeri için Ayva Reçeli veya dilediğiniz herhangi bir reçel veya marmelat çeşidimizi de kullanabilirsiniz.
Hazırlanması
Oda sıcaklığındaki tereyağı sıvı yağ yumurta bir kaba konularak karıştırılır. Un, kabartma tozu, şeker ve vanilya da eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. (İstenilen kıvam için unu azar azar ilave etmeniz önerilir.) Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ortası hafifçe açılır. Mavi haşhaşa batırılarak tepsiye dizilir. Piştikten sonra ortasına ayva reçeli konulur.

Damla Sakızlı Türk Kahvesi
Türk kahvesinin en güzel çeşitlerinden biri de damla sakızlı olanıdır. Gelen misafirlerinizi şaşırtmaya ve onlara bol köpüklü enfes bir türk kahvesi ikram etmeye ne dersiniz? Damla sakızı ile birleşen bu lezzeti bir tadan bir daha vazgeçemiyor.
Malzemeler
* 2 çay kaşığı Türk Kahvesi
* 1 adet küp şeker (isteğe bağlı)
* 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (reçeli)
* 1 fincan soğuk su
Hazırlanması
Cezvenizin içine soğuk su, kahve, şeker ve damla sakızı macununu ekleyin ve kaşıkla bir kaç tur karıştırın.
Ardından ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kahve pişerken, köpürmeye başlayacaktır.
Bu kabaran köpüklerden kaşıkla fincana alın. Kahveyi bir taşım daha kaynatın ve fincana dökün.
Dilerseniz damla sakızı macununu ayrıca kahve yanında ikramlık olarak da kullanabilirsiniz.

Süt Reçelli Kahve
Günümüzde oldukça yaygın olarak tüketilen kahvelerin, özellikle de nescafe ve filtre kahve çeşitlerinin oldukça fazla çeşidini kolaylıkla bulmak ve tüketmek mümkün. Ancak evinizde veya işyerinizde güzel bir kahve molası vermek istiyorsanız kahvenizi süt reçeli ile tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler
* 2 çay kaşığı nescafe * 2 tatlı kaşığı süt reçeli (miktarı içmek istediğiniz tatlılığa ve bardağınıza göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 fincan (orta büyüklükte kupa bardak) sıcak su veya süt
Hazırlanması
Bardağınızın içine sıcak su, kahve ve süt reçelini ekleyin ve kaşıkla bir kaç tur karıştırın. Karamelli bonbon şekeri tadında kahveniz hazır. Benzer şekilde filtre kahvenizi de süt reçeli ile tatlandırabilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan tariflerden bazıları şimdilik internetten ve reçelseverlerimizin önerilerinden oluşmaktadır.
Sizlerden gelen tariflerle güncellenerek daha da çoğaltılacaktır.
Her kavanozda farklı bir lezzet, Dört Mevsim Reçel...

Bize Yazın